Te koop
Onder optie
Mondeling verkocht
Verkocht
Verhuurd

Het plan

De Tuinen van Hornmeer

Een wijk voor iedereen

Aan de Meervalstraat in Aalsmeer komt een groene en waterrijke woonwijk: De Tuinen van Hornmeer.  Hier komen verschillende leefstijlen samen. Jong, oud, single, samenwonend, gezinnen met kinderen of gepensioneerd, iedereen kan hier zijn plekje wel vinden.

Er komt een mooie mix van 80 woningen voor gezinnen, starters en ouderen om de mogelijkheid te geven door te stromen. Het vrije sector woningaanbod bestaat o.a. uit verandawoningen, parkwoningen, tuinwoningen, herenhuizen en vrijstaande villa’s. 

Daarnaast komen er sociale koopwoningen voor starters en levensloopbestendige appartementen. De sociale koopwoningen zijn reeds verkocht en de appartementen gaan binnenkort in verkoop. De woningen zijn gelegen op eigen grond, dus geen erfpacht van toepassing.

Waterrijk, natuurrijk en duurzaam wonen  

In de Tuinen van Hornmeer woont u waterrijk, natuurrijk en duurzaam in een groene wijk. In deze woonwijk ervaart u elke dag hoe fijn het buitenleven kan zijn. Met de landschappelijke karakteristieken - zoals houten veranda’s en groene openbare ruimtes - is deze wijk praktisch een verlengde van de omliggende natuur.

Aaneengeschakelde pleintjes, tuinen en speelplekken, zichtbare duurzaamheid, en kwalitatieve architectuur dragen bij aan een bijzonder stukje Aalsmeer. Niet alleen voor de nieuwe bewoners, maar voor álle Aalsmeerders. Dit wordt echt een bijzondere plek, waar spelen, bewegen en ontmoeten centraal staan. Kinderen spelen hier lekker buiten, terwijl buren elkaar ontmoeten en gezellig een praatje maken.  

Bijzondere architectuur

Karakteristiek aan De Tuinen van Hornmeer is de kleinschaligheid, intimiteit, contact met het landschap en de bijzondere zichtassen die het perspectief van de polderassen in Aalsmeer benadrukken. De architectonische eenheid wordt gekenmerkt door horizontale gevelbanden, verschillende soorten metselverbanden en subtiele kleurnuances. Door het terughoudende en zorgvuldig op elkaar afgestemde materialen pallet – hout, keramische dakpannen en bakstenen – hebben de woningen een warme, frisse uitstraling. Voldoende variatie, maar toch bescheidenheid en verscheidenheid. 

Groen in de breedste zin van het woord

In Hornmeer staat een veelvoud aan waardevolle bomen; de esdoorns, platanen, iepen en essen zijn beeldbepalend voor de uitstraling. Het wandelpad dat langs het water loopt vormt een (recreatieve) verbinding tussen de Westeinderplassen en het Hornmeerpark. Door het groene karakter, de vele bomen, de wandelpaden en de speelvoorzieningen is dit een belangrijk uitloopgebied voor de aangrenzende woonbuurten. 

In de Tuinen van Hornmeer worden zoveel mogelijk bestaande bomen behouden en daarnaast voegen we veel nieuwe bomen toe aan de woonwijk, zodat de woonomgeving buitengewoon groen blijft en zijn naam eer aan doet. Daarnaast geven de tuinen, omringd door riante hagen, de nieuwe wijk een dorpsachtige, groene sfeer.

Aan parkeren is ook gedacht. Er komt voldoende parkeergelegenheid in meerdere groene parkeerpockets. Daarmee zijn de auto’s zoveel mogelijk uit het zicht. De verandawoningen en de vrijstaande villa’s kunnen parkeren op eigen terrein. 

Kortom, wie van natuur, geborgenheid en bijzondere architectuur houdt, valt zonder twijfel voor De Tuinen van Hornmeer. 

 


© Thunnissen Groep 2024
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring